Roolipelillistämistä

Järjestimme ammattihenkilöille työpajan tavoitteena parantaa tiettyä toimintaprosessia. Työpaja toteutettiin ”roolipelinä”, johon olimme laatineet oikein roolikortit, pelilaudan ja pelisäännöt. Porukka oli aivan innoissaan. Tämä näkyi selvästi itse työpajan aikana. Se varmistui myöskin osanottajilta kerätystä kirjallisesta palautteesta, jossa innostavuudesta saatiin melkein täydet pisteet.  Myös työpajan jälkeiset kommentit vahvistivat tietoa ja vastaavanlaista menettelyä toivottiin käytettävän myös jatkossa. Pelillistäminen siis osoitti kyntensä? ”Temppumme” onnistui?

Kysyimme osanottajilta kirjallisessa palautteessa myös avoimella kysymyksellä, mikä heitä työpajassa innosti. Vain yksi vastaaja totesi, että häntä innosti ”erilainen työskentelytapa” (käytännössä kaikille osanottajille työskentelytapa oli uusi). Suurinta osaa innosti eri ammattiryhmien kohtaaminen ja eri roolien tarkastelu. Tämä kertoo jotain oleellista pelillistämisestä. Tärkeää on ymmärtää organisaatiota ja asianosaisia ihmisiä: mikä on tilanne ja toiminnan tarkoitus ja mikä ihmisiä innostaa. Tällä kertaa tässä perustyössä oli onnistuttu. Sen lisäksi pelillistämisen keinojen valinta osui myös kohdalleen. Näiden ”temppujen” tarkoitus kuitenkin on vain tukea varsinaista tavoitetta ja mielellään myös ihmisille itselleen merkityksellistä toimintaa.

Lopuksi kysymys: Missä sijaitsee oheisen kuvan rakennus ja miten se liittyy turvallisuuteen? Vihjeenä: kuvaa ei ole manipuloitu, vaan se luonnossakin juuri tuon näköinen.

Kysymys turvallisuudesta

Missä tämä rakennus sijaitsee?

 

Tietoja Jouko Heikkilä

tutkija, DI, turvallisuuden ja riskien hallinnan kehittäminen, VTT
Kategoria(t): Käytännön haasteet, pelillistäminen, Välineitä Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s